-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce3
-
Celkový čas50 minut
Patříte mezi milovníky omáček? Omáček si můžeme připravit nespočet, ale mezi naše oblíbené patří babiččina játrová omáčka.
Játrová omáčka (babiččin recept) je jednoduchá omáčka připravovaná z jater. Doporučuji používat kuřecí játra, která jsou jemná. Omáčka je výborná s rýží.
Suroviny – Játrová omáčka (babiččin recept)
- Kuřecí játra – 500g
- Vývar – 750ml
- Cibule – 2ks
- Česnek – 4 stroužky
- Drcený kmín – dle chuti
- Majoránka – 2 lžičky
- Sůl a pepř – dle chuti
- Jíška (máslo + hladká mouka)
- Olej – na orestování jater
Postup přípravy – Játrová omáčka
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra očistíme, pokrájíme na poloviny a restujeme společně s cibulí na oleji.
- Osolíme, opepříme, přidáme kmín a po orestování přilijeme vývar, vaříme 20 minut.
- Mezitím připravíme jíšku – rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a necháme zpěnit.
- Za stálého míchání přidáme do omáčky, kterou tak zahustíme. Ještě chvilku povaříme, dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Omáčku podáváme s rýží.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Játrová omáčka (babiččin recept)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review